Over deze site

Ik ben Tiemen de Vries en studeer journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Deze website is opgezet naar aanleiding van mijn afstudeerproductie. Op zaterdagmiddag ben ik regelmatig in de sportkantines in Overijssel te vinden en zie ik dat er een grote hoeveelheid bier wordt gedronken. Daarnaast is er aan mij nog nooit om legitimatie gevraagd wanneer ik zelf een biertje wilde halen in de sportkantine, ook niet toen ik 16 jaar was.

Uit onderzoek van de Universiteit van Twente is gebleken dat in ruim 90 procent van de sportkantines, een minderjarige eenvoudig aan alcohol kan komen. Een groot probleem voor jongeren bij wie alcohol veel schade kan aanbrengen. Er moet dus wat veranderen binnen de sportkantines. Gemeentes hebben in 2014 de verantwoordelijkheid gekregen om die veranderen te bewerkstelligen, maar kunnen zij dat ook en als zij dat kunnen, doen ze het dan ook?

In de documentaire wordt antwoord gegeven op deze vragen. Daarnaast zijn er video’s waarin fragmenten van de documentaire te kijken zijn.